COMUNICAT DE PRESĂ
Sprijin pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Dezvoltarea și Modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud
Beneficiarul proiectului: Județul Bistrița-Năsăud
Programul Operațional Infrastructură Mare
Autoritatea de management: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Județul Bistrița-Năsăud, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Sprijin pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Dezvoltarea și Modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud”, cod SMIS 156050, finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Apelul de proiecte POIM/870/3/1/ Reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România, Axa Prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.1 Reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România.
Obiectivul general al proiectul îl reprezintă elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare în vederea obținerii finanțării proiectului de investiții ce vizează „Dezvoltarea și Modernizarea Sistemului de Management Integrat al deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud” pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de deșeuri din fonduri europene.
Rezultatele așteptate:
1. Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud, aprobat;
2. Studiul de fezabilitate (inclusiv Plan de coordonare cu alte rețele/construcții din amplasamentul lucrărilor, Analiza Cost-beneficiu, Strategia de achiziții, Evaluarea impactului asupra mediului, Analiza Instituțională, Studiu privind determinarea compoziției deșeurilor menajere, similare și din piețe, Studiu privind estimarea potențialului de colectare a biodeșeurilor și a potențialului de compostare individuală la nivelul județului), elaborat și aprobat;
3. Aplicația de Finanțare (cu toate anexele sale), elaborată și aprobată;
4. Documentațiile de atribuire a contractelor de achiziții publice elaborate și publicate/contracte de lucrări, servicii și furnizare din cadrul proiectului, atribuite.
5. Măsuri minime de informare și publicitate, în conformitate cu MIV 2014-2020: 2 conferințe de presă, una la debut și alta la finalul proiectului, 5 informări pe website-ul Județului Bistrița-Năsăud, 2 comunicate de presă, unul la debut și altul la finalul proiectului;
6. Organizare seminarii de prezentare a investiției: un seminar de prezentare a investițiilor propuse prin Aplicația de Finanțare, precum și un al doilea seminar de prezentare a documentațiilor de atribuire (după finalizarea documentațiilor de atribuire).
Valoarea totală a proiectului este de 1.440.732,92 lei din care:
- 1.224.622,99 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene;
- 187.295,27 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național;
- 28.814,66 lei, contribuția solicitantului la cheltuielile eligibile;
- 0,00 lei, cheltuieli neeligibile.
Perioada de implementare a Proiectului este de 66 luni, respectiv între data 23.07.2018 și data 31.12.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Data începerii proiectului este 23.07.2018
Data finalizării proiectului este 31.12.2023
Cod SMIS: 156050
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Date de contact: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Piața Petru Rareș, Nr.1, Tel:(40) 263/213657, Fax: 0263/214750, www.portalbn.ro, E-mail: cjbn@cjbn.ro.